Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kremista owsianka z granatem, kiwi i pomarańczą
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 108
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 246
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 108
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 246
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Składniki
Płatki zalewam mlekiem. Solę. Dodaję siemię lniane, babkę i otręby. Mieszam dokładnie i stawiam na palniku. Gdy owsianka się zagotuje - słodzę, dodaję masło i sok wyciśnięty z pomarańczy. Pozostawiam na najmniejszej mocy palnika, mieszając od czasu do czasu. Granat przepoławiam i obijam drewnianą łyżką, żeby wydobyć ziarna. Kiwi obieram i kroję. Ścieram skórkę pomarańczową. Gdy owsianka ma moją ulubioną, maziowatą konsystencję zdejmuję ją z palnika, przelewam do miski. Nakładam owoce i skórkę pomarańczy. Ozdabiam miętą i bratkiem.