Do góry

Desery Przepis na:

Pączki

Pączki

Autor: suri

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1264

Dodano: 10.02.2010

Odsłon: 21543

Pyszne

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru ,dodać trochę mleka i łyżkę mąki.Wymieszać .Zostawić do wyrośnięcia.

  2. Całe jajka ubić z resztą cukru .Margarynę roztopić.

  3. Do przesianej mąki dodać drożdże ,letnią margarynę ,jajka ,mleko i spirytus.Wyrobić.Pozostawić do wyrośnięcia.Gdyby było za rzadkie można dodać trochę mąki.

  4. Z wyrośniętego ciasta formować pączki.Zostawić do wyrośnięcia.

  5. Usmażyć.Posypać cukrem pudrem .Z tej ilości wychodzi mi od 20 do 25 pączków

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania704 13 lutego 2012 Właśnie robię Twoje pączki, smażę się,chcę wypróbwać przed tłustym czwartkiem ,jak wyjadę to napisze , pozdrawiam;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

HomeMenager 21 stycznia 2011 Witam ... mam zamiar zrobić dziś te pączki ale za nim zacznę mam pytanie czy ta marmoladę wyciskamy do pączków przed smażeniem czy już po ?? I jeszcze jedno jak długo należy je smażyć, żeby się usmażyły a nie były surowe. Z góry dziękuje za odpowiedz
Pozdrawiam serdecznie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mimi619 23 sierpnia 2010 Zrobię je zaraz. A nie mógł bym pierwsze to z drożdży zostawić do wyrośnięcia, uformować pączki i drugi raz już gotowe kulki pozostawić do wyrośnięcia. Najlepsze są z róża :P

Pozdrawiam, napisze jak wyszły....

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

suri 12 lutego 2010 Przykro mi ,że ci się nie usmażyły.Robię je już parę lat i jeszcze mi się tak nie przytrafiło.Smażę je we frytkownicy w 170 stopniach

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gvlba 11 lutego 2010 Dzisiaj je robilam,ale niestety nie usmażyly mi się w środku ;-(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

suri 11 lutego 2010 Ja nadziewam marmoladą gdy formuje pączki czyli przed smażeniem,one potem jeszcze rosną .

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sylwia000084 11 lutego 2010 nie wiem jak ty ale ja nadziewam marmoladą po upieczeni

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 11 lutego 2010 pączusie pierwsza klasa ode mnie 5 za wykonanie

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń