Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 16
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 45
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23761
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 444
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 266
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 16
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 45
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23761
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 444
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 266
Składniki
Rozczyn:drożdże,cukier,mąka,ciepłe mleko-mieszamy.odstawiamy do wyrośnięcia.
Kiedy wyrośnie, wlewamy żółtka utarte z cukrem i całym jajkiem,dodajemy mleko(ciepłe),mąkę, sok z cytryny,startą skórkę z cytryny,szczyptę soli..Wyrabiamy ciasto. Na końcu dodajemy roztopione masło, dalej wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Nabieramy łyżką porcje ciasta,natłuszczonymi palcami formujemy krążki,wkładamy marmoladę i zlepiamy. Zlepioną stroną układamy na stolnicy do wyrośnięcia.
Wyrośnięte pączki wkładamy na rozgrzany tłuszcz(zlepioną stroną), smażymy do zarumienienia na obie strony. Wykładamy na papierowy ręcznik. Potem posypujemy pudrem cukrem.:)