Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pączki-bąbelki kładzione"
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 31
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 31
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Składniki
35 min • Porcja 340 kcal • Koszt sztuki 60 gr • Przepis na 15 sztuk
W dużej misce mieszam mąkę z cukrem wanilinowym, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem.
W drugiej misce roztrzepuję jajka, dolewam do nich śmietanę i dokładnie mieszam (lub miksuję). Przelewam całość do miski z suchymi składnikami, mieszam, by nie było grudek.
Do rozgrzanego oleju wkładam łyżką porcje ciasta. Smażę pączki na rumiano z każdej strony. Potem odsączam je z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku, posypuję cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie