Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pączki "pomarańczki""
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 114
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 114
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Podgrzej mleko, rozpuść w nim margarynę, smalec, cukier i sól. Wystudź, dodaj resztę składników. Wyrób ciasto, przykryj, odstaw, żeby wyrosło.
Wyrób wyrośnięte ciasto, porcjami rozwałkuj. Wycinaj szklanką krążki, nakładaj po łyżeczce konfitury, zlepiaj, formując kulki.
Rozgrzej olej z octem, smaż pączki. Osącz na papierowym ręczniku kuchennym, polukruj.
czas przygotowania 80 min, ilość porcji 16, cena za porcję 1,20 zł
<strong>Przepis Jadwigi Smolińskiej z Koronowa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie