Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pączki z dżemem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
<strong> Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>
Podgrzej mleko, wymieszaj je z drożdżami, łyżką mąki i łyżką cukru. Odstaw na 15 min.
Roztop masło, ostudź. Do mąki dodaj sól i cukier waniliowy. Jajko i żółtka utrzyj z resztą cukru.
Łyżką wymieszaj mąkę i podrośnięte drożdże, dodaj utarte jajka, wyrób elastyczne ciasto.
Do ciasta wlej masło i spirytus, wyrób je, przykryj ściereczką, odstaw na 60-90 min.
Ciasto znów wyrób, rozwałkuj na 1,5 cm, szklanką wycinaj kółka. Ułóż je na stolnicy oprószonej mąką, przykryj, odstaw na 40 min.
W rondlu rozgrzej olej. Usmaż pączki, osącz na papierowym ręczniku. Kiedy przestygną, za pomocą szprycy cukierniczej nadziej je dżemem, a potem polukruj.
czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie