Do góry

Dania główne Przepis na:

Paczki z makreli wedzonej

Paczki z makreli wedzonej

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 967

Dodano:

Odsłon: 3341

Do przepisu nie bylam przekonana,ale nie mialam wyjscia,kupilam makrele malo uwedzona,byla nie dobra,i albo trzeba bylo ja wyrzucic,albo zrobic.....bylo warto sa swietne w smaku.

Składniki

  • maka, 150g
  • maslo, 80g
  • makrela wedzona, 1 spora
  • Jaja, 3
  • cebulka dymkowa, 2
  • szczypior, peczek
  • kukurydza z puszki, 1
  • Olej do glebokiego smazenia
  • woda, 2 szklanki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wode ugotuj z maslem,dodajac po trochu maki ciagle mieszajac,gotuj nad malym ogniu do powstania ciasta,ciasto powinno odklejac sie od garczka,dodaj 1 jajko i dobrze wymieszaj,odstaw do ostygniecia

  2. Makrele obierz zmiksuj ,cebulke i szczypior posiekaj dodaj do ryby,kukurydze odsacz i tez dodaj wymieszaj.Dodaj 2 pozostale jaja do ciasta i rybe,wszystko dobrze wymieszaj

  3. Olej dobrze rozgrzej,formowac lyzka okragle kulki i smazyc na zloty kolor,ja podalam z makaronem wymieszanym z groszkiem i fasolka cukrowa,wczesniej ugotowane na parze.

  4. Przepis z ksiazki Izabeli Prajzler Stoliczku nakryj sie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

parisa 30 czerwca 2010 Ale bieda w Norwegii, żal ci wyrzucić jedną makrelę? Strasznie współczuję.
Znajdź bogatszego norwega, może będzie was stać na dobrze wędzonego węgorza.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń