Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział,że pączki mogą być tylko w wersji na słodko? Ja postanowiłam nieco z nimi poeksperymentować i stąd moja propozycja ;)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 908
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 220
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9321
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 908
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 220
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9321
Składniki
Drożdże połączyć z brązowym cukrem. Następnie dodać kefir (temp. pokojowa), mąkę, sól, oliwę, roztrzepano jajo i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Mięso zmielić ( u mnie pieczeń wieprzowa z dnia poprzedniego, ale można wykorzystać surowe mięso mielone, które należy usmażyć z dodatkiem przypraw), w razie potrzeby doprawić do smaku. Do mięsa dodać startą na dużych oczkach mozzarellę, jajo i całość połączyć. Gotowe ciasto podzielić na równe części (u mnie 8 szt). Każdą spłaszczyć, kłaść mięsne nadzienie i zwinąć tworząc pączka. Pozostawić na kwadrans do napuszenia.
Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać z ulubionym sosem (np. beszamelowym lub pieczarkowym). SMACZNEGO!