Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki długo zachowują świeżość.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 55
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 125
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 44
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 55
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 125
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 44
Składniki
Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę. Dodać margarynę, wsypać mąkę, pokruszyć z nią drożdże, dołożyć jajka utarte z cukrem, wlać spirytus. Wyrobić. Formować pączki, można nadziać powidłami. Piec jak zwykłe pączki.