Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pączki ziemniaczane z nadzieniem cebulowym"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 153
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 80
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 153
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 80
Składniki
Zmiel ziemniaki. Dodaj do nich wszystkie pozostałe ciasta. Zagnieć, by powstało sprężyste, gęste ciasto. Jeśli jest za rzadkie, wsyp trochę mąki i jeszcze raz zagnieć. Nakryj, odstaw na 20 minut do wyrośnięcia.
Cebulę obierz, pokrój w cienkie krążki. Oprósz solą oraz papryką i odstaw na 40 minut. Z wyrośniętego ciasta odrywaj kawałki. Uformuj z nich kule, potem cienkie placuszki. Na środek każdego połóż plasterek cebuli, oblep go ciastem i uformuj płaski pączek.
W garnku rozgrzej olej. Porcjami wrzucaj pączki i smaż na złoty kolor. Przekrój, polej pikantnym keczupem i podaj.
<strong>Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic</strong>Źródło: Bella Relaks