Do góry

Desery Przepis na:

pączko-racuchy jak za dawnych lat czyli przepis babci

pączko-racuchy jak za dawnych lat czyli przepis babci

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 54

Dodano:

Odsłon: 3279

prosty tani przepis bez zbędnego wymyslania a smak...coz jak je pierwszy raz jadlam u dalszej rodziny to wnet oszalalam i teraz robie je sma dla moich domownikow...

Składniki

  • maka, 1/2 kg
  • drożdzę, 5 dkg
  • Jaja, 3 szt
  • mleko do wyrobienia ile wejdzie
  • cukier puder do posypania moze byc wymieszany z cukrem waniliowym
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. jaja cukier ubić, dodać mąkę i dodawac tyle mleka by ciasto nie bylo gęste ani sie nie lało

  2. odstawic do lekkiego wyrośniecia

  3. najlepiej smazyc w głebokim tluszczu( ale mniej niz na pączki!) nakladając łyzka porcję, ale mozna tez smazyc na patelni wysokiej by tluszczu bylo wiecej niż do normalnych racuchów

  4. odsaczyc posypać cukrem pudrem

  5. i...życze smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bobara 08 kwietnia 2010 tak tak...w pkt 1 powinny byc drożdzę, ale dla mnie to tak pewne ze zapomnialAM NAPISAC...CZYLI WSZYSTKO RAZEM i i do wyrosnięcia....
( rutyna wypala, skleroza nadchodzi :) prosze o wybaczenie że nie napisalam od razu co z tymi drożdzami )

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aanulka 08 kwietnia 2010 a gdzie drozdze w przepisie, bo rozumiem ze odrazu z jajkami i cukrem bez zaczynu?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń