Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę mniejsze więc można zjeść więcej.
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 36
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1498
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2400
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 704
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 36
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1498
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2400
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 704
Składniki
Drożdze,cukier,letnie mleko i łyżkę mąki mieszam i odstawiam na 20 minut.
Masło,jajko,żółtka,rozczyn i mąkę wyrabian na ciasto w misce.Powinno być klejące.Odstawiam aż podwoi swoją objętość.
Na posypanej mąką stolnicy kładę niewielkie kulki z ciasta.Przykrywam czystą ściereczką do wyrośnięcia.Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.Jeszcze ciepłe napelniam marmolada.Ja używam szprycy z długą końcówką.Posypuje cukrem pudrem.