Do góry

Przekąski Przepis na:

Paczuszka z jajkiem

Paczuszka z jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 1604

szybkie, bardzo smaczne

Składniki

  • jajko, 1 sztuka
  • Szynka parmeńska, 2 plastry
  • rucola lub kiełki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajko wbić do miseczki lub szklanki.

  2. Zagotować osoloną wodę z sokiem cytryny lub octem, jajko włożyć delikatnie do gotującej się wody ( jajko po wiedeńsku).

  3. Jajko ze ściętym białkiem ( żółtko może być nie ścięte) przełożyć na plastry szynki parmeńskiej położonej na krzyż i zawinąć. Można podawać z rucolą lub kiełkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 22 października 2012 Jajko po wiedeńsku to jajko na miękko w szklance z dodatkiem soli, pieprzu i masła. Opisany sposób gotowania jajka to jajko ''w koszulce''. Białko ma być ścięte, a żółtko płynne (w żadnym wypadku nie ugotowane na twardo). Zamiast szynki parmeńskiej (którą nb. bardzo lubię) wolałabym do tego odrobinę wędzonego łososia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konia 21 października 2012 Przepis ukradziony , zdjecie rowniez z kwestii smaku!!!!!
W lewym gornym rogu jest nawet znak kwestii samku !!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń