Do góry

Dania główne Przepis na:

Paczuszki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Paczuszki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1915

Dodano:

Odsłon: 7

Przepis wart wypróbowania: "Paczuszki z ciasta francuskiego ze szpinakiem"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni C. Czosnek drobno posiekaj, wrzuć go na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy, po chwili dodaj umyty szpinak i smaż ok. 2–3 minut, aż straci objętość.

  2. Przełóż całość na sitko i odsącz nadmiar wody. Szpinak przełóż do miski, dodaj fetę, wymieszaj, dopraw. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na kwadraty. Na każdy połóż 1–2 łyżki farszu, kwadrat złóż na pół i zlep boki. Ciasto posmaruj rozbełtanym jajkiem i piecz ok. 20 minut.

    Źródło: Show

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń