Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paczuszki z ciasta francuskiego ze szpinakiem"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 327
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 405
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 643
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 327
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 405
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 643
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni C. Czosnek drobno posiekaj, wrzuć go na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy, po chwili dodaj umyty szpinak i smaż ok. 2–3 minut, aż straci objętość.
Przełóż całość na sitko i odsącz nadmiar wody. Szpinak przełóż do miski, dodaj fetę, wymieszaj, dopraw. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na kwadraty. Na każdy połóż 1–2 łyżki farszu, kwadrat złóż na pół i zlep boki. Ciasto posmaruj rozbełtanym jajkiem i piecz ok. 20 minut.Źródło: Show