Do góry

Dania główne Przepis na:

Paella

Paella

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 633

Dodano:

Odsłon: 10566

niekonwencjonalnośc,smakowitośc

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka oprószamy przyprawami -curry i papryką na co najmniej 2 godz przed smażeniem,po tym czasie smażymy na oleju.Odkładamy i na tym samym oleju podsmażamy krewetki po ok 3 min z każdej strony.Najlepiej kupic gotowe mrożone,obrane.Zdejmujemy i na tę samą patelnię najlepiej o wysokim brzegu wsypujemy drobno pokrojoną cebulkę,potem czosnek,podsmażamy i dodajemy surowy,opłukany ryż.

  2. Ryż dusimy podlewając bulionem.Bulionu nie wlewamy od razu całego tylko po trochę aż wyparuje.Dodajemy curry(lepiej szafran-ale drogi)i paprykę ok łyżki.Jeśli ryż będzie prawie gotowy dodajemy kurczaka,krewetki i koniecznie wszystko do piekarnika na ok 20 min na 160-180 stopni .oczywiście wszystko trochę solimy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mario102 19 czerwca 2010 paelli nie zapieka się w piekarniku wszystko robimy na dużej patelni. ryż dodajemy w połowie duszenia a krewetki na samym końcu gdyż potrzebują najwyżej trzech minut

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń