Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 309
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 77
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5085
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 353
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 251
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 309
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 77
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5085
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 353
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 251
Składniki
Kiełbasę chorizo kroimy w plastry, cebulę i paprykę siekamy w drobną kostkę, czosnek miażdżymy i drobno kroimy Na dużą rozgrzaną patelnię (u mnie specjalna do paelli) wlewamy kilka łyżek oliwy. Wrzucamy chorizo i smażymy ok 8 min aż wytopi się tłuszcz. Następnie wrzucamy cebulę, czosnek i paprykę. Całość smażymy kolejne 8-10 min. Dodajemy ryż i przesmażamy aż stanie się szklisty. Wlewamy bulion, doprawiamy solą pieprzem i kurkumą. Stale mieszając od brzegów patelni do środka (tworząc charakterystyczną górkę) gotujemy potrawę 15 min. Dodajemy pomidory, krewetki, mieszankę owoców morza i dusimy jeszcze 10 min aż ryż wchłonie cały płyn a na spodzie zacznie się tworzyć niewielka warstwa przypieczonego ryżu.
Dodajemy przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe, posypujemy pietruszką i podajemy z cytryną pokrojoną w ósemki.