Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paella z Hiszpanii"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Składniki
Filet i schab pokrój w kostkę. Włóż mięso do garnka, wlej 1/3 szklanki oliwy i duś, aby się nie przyrumieniło. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, a miąższ pokrój w kostkę. Do głębokiej patelni wlej pozostałą oliwę, rozgrzej do wrzenia i wrzuć kalmary. Po odparowaniu wody dorzuć surowy ryż, posiekaną cebulę, czosnek i krewetki. Całość mieszaj, aż ryż nabierze mlecznej barwy.
Wtedy dodaj groszek oraz mięso wraz z sosem, jaki powstał podczas jego duszenia. Całość przypraw solą, pieprzem, ostrą papryką oraz szafranem. Wrzuć kawałki papryki i dokładnie wymieszaj. Doprowadź do wrzenia. Dołóż małże, zmniejsz ogień i pozostaw pod przykryciem przez 20 minut, aż ryż wchłonie cały sos, a małże się rozchylą. Podawaj na ciepło.Źródło: Na żywo