Do góry

Dania główne Przepis na:

Paella z Kurczakiem i Krewetkami

Paella z Kurczakiem i Krewetkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1442

Dodano:

Odsłon: 3502

Tradycyjna kuchnia hiszpańska.

Składniki

  • krewetek, 500 gr.
  • podwójny filet z kurczaka ( lub indyka ), 1 szt.
  • czerwone papryki, 2 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • ząbków czosnku, 6 szt.
  • pomidory, 4 szt.
  • szklanki ryżu, 2
  • szklanki oliwy z oliwek, ½
  • szklanki bullionu ( drobiowy ), 2
  • zielonego groszku, 200 gr.
  • szczypta soli i szafranu
  • łyżka posiekanej natki pietruszki, 1
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Cebulę, czosnek posiekać, papryka i filety pokroić w paski a pomidory w ósemki. ► Na dużej patelni z grubym dnem rozgrzać olej, dodać czosnek, cebulę oraz mięso. Gdy mięso nabierze delikatnie złotego koloru, wrzucić paprykę kiedy ta zmięknie, dodać pomidory, następnie opłukany ryż, doprawić szafranem i solą, wlać bullion drobiowy i zagotować. ► Po około 10 minutach dodać zielony groszek i opłukane, oczyszczone owoce morza, dusić przez 20 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kibi87 21 kwietnia 2011 leci do ulubionych, tylko jedno pytanie, można czymś zastąpić lub opuścić szafran?? pięknie wygląda

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń