Do góry

Dodatki Przepis na:

Pak choi imbiorowo pomarańczowa

Pak choi imbiorowo pomarańczowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 306 Ocena: 5820

Dodano:

Odsłon: 194

O lekko orientalnej nucie

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę umyłam i pokroiłam w grube kwadraty.

    Pak choi jest bardzo wdzieczna w obróbce, wystarczy ją właściwie zblanszować lub przestraszyć na ogniu i doprawić.

  2. W woku na bardzo małym ogniu zeszkliłam przeciśnięty czosnek, dodałam od razu też chili i pokrojony w cienkie paski imbir- z nim nie można przesadzić- gorzknieje.

    Wycisnęłam sok z pomarańczy i jeszcze pomogłam sobie łyżką, sok wraz z kawałkami miąższu dodałam do woka. Jeszcze szczypta soli i łyżeczka cukru.


  3. gdy sos się zredukował dodałam kapustę i na dużym ogniu podsmażałam ją 2- 3 minuty ciągle mieszając.
    W momencie gdy się zeszkli jest gotowa.

  4. Podczas mieszania można kapustę jeszcze doprawić- idealnie sprawdza się do niej połączenie słodki/ kwaśny / słony.

    Po wyłączeniu ognia dodałam parę kropel oleju sezamowego a porcje posypałam prażonym sezamem. U mnie podałam do kotleta.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (27)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 16 stycznia Czasami kupuję tą kapustę, taka odskocznia od naszej zwykłej kapustki. Twój sposób na nią jest wart wypróbowania. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pelen_brzuszek 11 stycznia jem oczami :) chociaż kompletnie nie wiem co to jest ;p Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 stycznia Z imbirem i chili smakuje nieziemsko, lubię takie smaki nie tylko w sałatkach :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń