Do góry

Przekąski Przepis na:

pak choi z woka

pak choi z woka

Autor: bellamozzarella

Przepisów i artykułów: 154 Ocena: 1155

Dodano: 17.07.2017

Odsłon: 272

smakuje zawsze,chrupki w towarzystwie sosu sojowo- ostrygowego,doskonała przekąska jak i główne danie

Składniki

  • kapusta pak choi 2 główki
  • czosnek 2 ząbki
  • imbir świeży mały kawałek
  • Olej sezamowy
  • sos sojowy
  • sos ostrygowy
  • grzyby mun parę sztuk
  • papryczka chilli 1 mała
  • chilli młynek
  • brązowy cukier 1 mała łyżeczka
  • szczypiorek
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. imbir i czosnek obieramy,kroimy na małe plasterki,podsmażamy na oleju sezamowym,wrzucamy umyte i osuszone wcześniej liście pak choi'a,dodajemy sos sojowy i ostrygowy,mieszamy z łyżeczką brązowego cukru,suszonym chilli,dorzucamy namoczone wcześniej i pokrojone w plasterki grzyby mun i całą papryczkę chilli świeżą-smażymy wszystko na chrupko( podlewamy odrobiną wody jak jest taka potrzeba )

    podajemy od razu,prosto z woka,na ciepło,z posiekanym szczypiorkiem

    Smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń