Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pakieciki z mięsem"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 538
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1426
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 125
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 402
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 538
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1426
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 125
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 402
Składniki
Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz pod bieżącą wodą, osusz, pokrój w kostkę. Liście kapusty pekińskiej opłucz, osusz, drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebulę. Mieszając zeszklij. Dodaj mięso, mieszając smaż około 5 min. Następnie dodaj pokrojoną paprykę, kapustę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wystudź.
Z ciasta wytnij 4 prostokąty. Na połowie każdego prostokąta rozłóż nadzienie, przykryj ciastem, zlep mocno brzegi ciasta a końce zawiń jak papierek od cukierka. Pakieciki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch każdego posmaruj żółtkiem wymieszanym z mlekiem.
Piecz 20-25 minut w temperaturze 200°C. Wierzch pakiecików można posypać makiem lub sezamem.
50 minut. Sztuka: 550 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie