Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pakunki z indyka z porzeczką"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1041
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1041
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, wykroić cztery kotlety, lekko rozbić, posmarować cienko 1 łyżką musztardy. Porzeczki umyć, oberwać z gałązek. Wymieszać ze skórką pomarańczową.
Na plastry mięsa nałożyć porzeczki ze skórką, zawinąć, pakunki owinąć plastrami szynki, spiąć wykałaczkami, obsmażyć na oleju na silnym ogniu.
Masło rozpuścić w rondlu, dodać resztę musztardy, sól, pieprz, umyte listki szałwii, podlać szklanką wody. Mięso przełożyć do sosu, dusić ok. 15 min.
Szynka wędzona jest bardzo słona, dlatego mięsa nie trzeba już solić. Do potrawy podaj warzywa z wody.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium