Do góry

Dania główne Przepis na:

Pałeczki kurczaka w pomidorach

Pałeczki kurczaka w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 105

Dodano:

Odsłon: 380

Pyyyszne :)

Składniki

  • 8 pałek kurczaka
  • 40-50 dag pomidorów
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • Olej
  • 2 czerwone papryki
  • 300 ml bulionu drobiowego lub warzywnego
  • sól, pieprz, cukier
  • Ocet balsamiczny
  • 2 łyżki świeżego oregano
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pałki oczyść, umyj, osusz. Oprósz solą i pieprzem, obsmaż w głębokiej patelni. Cebulę, czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij je na tym samym tłuszczu na którym smażyły się pałeczki.

  2. Pomidory pokrój. Paprykę pokrój. Do cebuli z czosnkiem dodaj pomidory i paprykę. Podsmaż. Wlej bulion i zagotuj.

  3. Dodaj obsmażone pałeczki kurczaka. Duś 40-50 minut.

  4. Sos dopraw solą, pieprzem, cukrem i octem balsamicznym. Zagotuj. Zestaw z ognia i posyp oregano.

  5. Tak przygotowane pałeczki podawaj z ryżem lub pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń