Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pałeczki z kurczaka z pieczarkami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 817
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 78
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9209
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 817
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 78
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9209
Składniki
Pałki umyj, wykrój kości. Mięso oprósz solą, pieprzem, papryką i wstaw do lodówki na 2 godziny. Ser zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę i opłucz. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pieczarki i smaż, mieszając, aż odparuje sok. Wbij jajko, wsyp bułkę tartą oraz starty ser i podgrzewaj, aż się stopi. Dodaj suszony (lub świeży) koper, wymieszaj. Przypraw solą oraz pieprzem.
W każde udko nałóż porcję farszu, zepnij wykałaczką lub obwiąż nitką. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym lub na blasze. Piecz godzinę w temp. 170°C.
Nadziewane udka podaj z ryżem, frytkami oraz surówką. Smaczne są także na zimno. Do farszu możesz dodać także inne , np. trochę pokrojonej czerwonej lub żółtej papryki oraz posiekanej natki pietruszki.
Porcje 10, Przygot. 100 min, Cena 1,50 zł, Kalorie 340 kcalŹródło: Bella Relaks