Do góry

Dania główne Przepis na:

Palki drobiowe na pieczonych ziemniakach

Palki drobiowe na pieczonych ziemniakach

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 967

Dodano:

Odsłon: 8136

Cos dla zapracowanych

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przyprawe do kurczaka,przecisniety czosnek i majeranek wymieszaj z olejem.

  2. Palki umyj i wysusz,zalej dresingiem,odstaw na godzine do lodowki.

  3. Ziemniaki i nmarchew obierz,ziemniaki pokroj w gruba kostke, marchew w grube ukosne krazki,dopraw przyprawa i oliwa z oliwek.

  4. Wstaw do piekarnika,rozgrzewajacego sie do 180 stopni,w miedzy czasie wymieszaj make z bulka i sezamem.

  5. Kurczaka wyjm z lodowki optocz w panierce i podsmarz na oleju,po czym ukladaj podpieczone palki na ziemniakach,piecz 180 stopniach okolo 40 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nelakornelia 16 kwietnia 2010 bardzo mnie się podoba ten pomysł i jak ładnie wygląda :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń