Do góry

Dania główne Przepis na:

Palki drobiowe oblepione szynka parmenskaw sosie czosnkowo cebulkowym z oliwkami

Palki drobiowe oblepione szynka parmenskaw sosie czosnkowo cebulkowym z oliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 972

Dodano:

Odsłon: 2493

Super smak,zlaczenie kuchni wloskiej z polska,to takie male cos co wyprobowalam,wyszlo super.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Palki wysusz,podlej oliwka przypra przyprawa do mies i majerankiem,odstaw na 30 min do lodowki.

  2. Po wyjeciu z lodowki obklej palki w szynce,podpiecz na goracym tluszczu z kazdej strony po 2 min,wyloz do naczynia zaroodpornego,na tym samym tluszczu podsmarz czosnek razem z cebulka nie za dlugo,podlej mieso sosem z patelni i piecz w piekarniku nagrzanym do 170c okolo 1,5 gdz

  3. Pod koniec pieczenia dodaj pokrojone na pol oliwki,podawac z warzywami ugotowanymi na parze,jak ktos lubi zetrzec ser

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń