Do góry

Dania główne Przepis na:

Pałki z kurczaka po cygańsku

Pałki z kurczaka po cygańsku

Autor: bryssska

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6445

Dodano: 24.04.2018

Odsłon: 1049

Pyszne mięso z kurczaka w delikatnym warzywnym sosie ;-)

Składniki

  • 6 pałek z kurczaka
  • 1 duża cebula
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 1 duży por
  • 1/2 selera naciowego
  • 1 korzeń pietruszki
  • 2 szklanki rosołu
  • 2-3 łyżki łagodnej musztardy
  • 2 czubate łyżki starkowanego na tarce mrożonego masła
  • przyprawa do drobiu
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso obieramy ze skóry i obficie obsypujemy przyprawą do drobiu, a nastepnie smarujemy ze wszystkich stron musztardą.

  2. Posmarowane pałki układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy mrożonym masłem.

  3. Na posypane masłem mięso wykładamy wymieszane razem warzywa: pora i seler naciowy pokrojone w pół paseczki, marchew i pietruszkę starkowane na tarce o grubych oczkach, pokrojoną w kostkę cebulę i rozgniecione ząbki czosnku.

  4. Wszystko razem podlewamy rosołem, przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego do temp. 230'C piekarnika i pieczemy przez około 45-55 minut. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń