Do góry

Dania główne Przepis na:

Pałki z kurczaka w sosie musztardowo-miodowym

Pałki z kurczaka w sosie musztardowo-miodowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 6478

Dodano:

Odsłon: 11261

Wszystkim znane i lubiane. Tak szybko jak pojawiają się na talerzu, tak szybko znikają. Soczyste pałki z kurczaka w słodkiej marynacie.

Składniki

  • pałki z kurczaka (6-8 szt.)
  • pół szklanki miodu
  • 5 łyżek musztardy
  • 2 łyżki octu winnego bądź malinowego
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pałki kurczaka myjemy i osuszamy a następnie delikatnie nacinamy. Wkładamy do foliowego woreczka i zalewamy marynatą z miodu, musztardy, octu, oliwy oraz soli i pieprzu. Zakręcamy worek z kurczakiem i odstawiamy na całą noc do lodówki.

  2. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni jeśli mamy opcje grillowania to używamy jeśli nie poradzimy sobie i bez niej. zalewamy marynatą. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok. 50-60 minut co jakiś czas mięso przekręcając

    RADY
    - Jeśli bardzo nam się spieszy mięso oczywiście może pobyć w marynacie krócej, wszystko zależy od upodobań i możliwości czasowych :)
    - naczynie przykrywamy a połowie czasu pieczenia uchylamy

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 08 grudnia 2016 super ;-) szybkie i smakowite i miodowe...;-) uwielbiam

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń