Do góry

Dania główne Przepis na:

Pałki z kurczaka z selerem w sosie słodko-kwaśnym.

Pałki z kurczaka z selerem w sosie słodko-kwaśnym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 756 Ocena: 14395

Dodano:

Odsłon: 1042

Polecam tak zrobione pałki z kurczaka,wyszły bardzo smaczne:)

Składniki

  • Pałki z kurczaka 6 szt.
  • seler korzeń 1/2 dużego
  • żurawina niskosłodzona do mięs 1 łyżka
  • mąka do obtoczenia pałek
  • masło klarowane do smażenia
  • sok z cytryny 1-2 łyżki
  • skórka z cytryny 1 łyżeczka
  • miód 1-2 łyżki
  • Sól morska do smaku
  • Pieprz cytrynowy
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyte pałki obtoczyć w mące i usmażyć z każdej strony.Wyjąć na talerz,a na tym tłuszczu usmażyć seler starty na grubych oczkach.
    Do usmażonego selera dać pałki ,dodać sok z cytryny,utartą skórkę,miód,żurawinę,podlać 1/2 szkl.wody i dusić pod przykryciem około 30min.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń