Do góry

Dania główne Przepis na:

Pałki z warzywami

Pałki z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7133

Dodano:

Odsłon: 7550

kolorowo znaczy zdrowo

Składniki

  • 6 palek kurzych (nóżki bez podudzia)
  • 1 duża marchew
  • 1 średnia pietruszka
  • 1/2 małego selera
  • 25 dag fasolki szparagowej
  • 2 duże ziemniaki
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki wody
  • sól, pieprz, majeranek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 25 dag dyni (dynia pieczona jest zaje....)
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Warzywa (fasolka szparagowa na pół , reszta pokrojone w dużą kostkę) przyprawić , zalać olejem, wodą ,sokiem z cytryny- wymieszać .

  2. Warzywa umieścić w naczyniu do zapiekania, na nich wygodnie usadowić kurze pałki oprószone przyprawami.

  3. Całość zapiekać pod przykryciem ok. 40 min, a kolejne 30 min. już bez przykrycia ( temp. 200 st). Przed podaniem można posypać natką .

  4. Smacznego kolorowego ...... wbrew szarej rzeczywistości :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

glazter2007 25 października 2011 Superrrrr . Uwielbiam mięsko z kurczaka i również podaję je na różne sposoby , tak również .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń