Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe na obiad, świetne na imprezę - paluchy z mielonego mięsa drobiowego z dodatkiem serów - tartej mozzarelli oraz charakternego sera z niebieską pleśnią.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Mięso mielone umieszczamy w misce. Dodajemy do niego rozkruszony ser z niebieską pleśnią oraz mozzarellę uprzednio osączoną z zalewy i startą na dużych oczkach tarki. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Wbijamy jajko, dodajemy posiekany drobno koperek oraz taką ilość bułki tartej, by związała masę (u mnie zwykle wystarcza 1-2 łyżki). Wszystko dokładnie mieszamy.
Zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi formujemy z mielonego mięsa owalne kotleciki. Panierujemy je w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor na średnio rozgrzanym oleju.