Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluchy z cukrem i cynamonem z ciasta francuskiego

Paluchy z cukrem i cynamonem z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 453 Ocena: 13296

Dodano:

Odsłon: 499

Banalnie proste i szybkie, a przy tym bardzo smaczne i chrupiące. Moja Julcia za nimi przepada.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • cynamon
  • cukier
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rozwijamy płat ciasta francuskiego, a następnie posypujemy go obficie cukrem i cynamonem.

  2. Obsypane ciasto składamy na pół i za pomocą ostrego noża kroimy go w paski szerokości około 2 cm. Powycinane paski chwytamy z dwóch stron i delikatnie zawijamy jak cukierki.

  3. Tak pozwijane paluszki odstawiamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Paluchy pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 10-15 minut.

  4. Paluszki po upieczeniu powinny mieć piękny złoto-brązowy kolor. Upieczone ostawiamy do ostygnięcia. Smacznego !!!

  5. ;-D

  6. ;-)))

  7. ;-Dd

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń