Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluszki

Paluszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 1079

Łatwe, szybkie i przyjemne.

Składniki

  • mąka, 50 dag
  • margaryna, 20dag
  • Jajko+żółtko, 1+1
  • śmietana kwaśna, 1/2 szklanki
  • szczypta soli
  • Mak, kminek, sól gruboziarnista
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę posiekać z margaryną, dodać jajko i żółtko, sól, śmietanę, zagnieść ciasto. Odłożyć do lodówki na 3o minut.

  2. Ciasto rolować na cienkie paseczki, posmarować białkiem, można posypać makiem , kminkiem lub solą gruboziarnistą. Piec 10-15 minut w 210°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń