Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluszki

Paluszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 1202

Dodano:

Odsłon: 17605

Coś pysznego i prostego. Sprawdzają się do barszczu lub innych gorących imprezowych dań.A gościom zawsze bardziej smakuje jeśli dajemy coś od siebie:)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule drobno pokroić i podsmarzyć na oliwie.Dodać drobniutko pokrojone pieczarki i dusić do maksymalnego zredukowania wody. Doprawić solą i pieprzem.

  2. Ciasto francuskie lekko rozwałkować i na połowę położyć przestygnięte pieczarki. Złożyć ciasto na pół i kroć 2cm paski, skręcić je w połowie i układać na blasze. Posmarować białkiem lub zimnym mlekiem i piec w piekarniku ok. 13 min. w temp. 180 stopni.

  3. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, ale gdy przygotujemy je sobie wcześniej to zawsze później można podgrzać chwileczkę w piekarniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozena58 10 października 2013 szybko,smacznie, efektownie,za przepis duży "kciuk"

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zabecka 28 października 2011 Farsz nie wycieknie, ale radzę dać naprawdę cienką warstwę. Ciasto francuskie jest delikatne i zbyt dużo grzybów je "przytłacza".

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 28 października 2011 Chętnie wypróbuję. Czy farsz nie wycieka bokiem ?

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń