Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluszki do barszczu lub piwka

Paluszki do barszczu lub piwka

Autor: musiaradka

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 79

Dodano: 27.10.2010

Odsłon: 24457

Pyszna przekaska lub jako dodatek do barszczu lub piwka

Składniki

  • maka, 30 dkg
  • margaryna, 15 dkg
  • zoltka, 2 szt
  • gesta smietana, 0,5 szkl
  • ser zolty, 20 dkg
  • sol ,ostra papryka w proszku, kminek, dowoli
  • jajko, 1szt
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z 4 pierwszych skladnikow zagniesc ciasto najlepiej na wieczor i zostawic do rana w lodowce ale 5-6 godz tez mu wystarczy. Ser zetrzec na drobnej terce. Ciasto rozwalkowac nmiej wiecej jak na pierogi caly plat posmarowac rozmaconym jajkiem posypac papryka wymieszana z sola i tartym serem opcjonalnie tylko kminkiem wymieszanym z sola. Kroic nozem lub radelkiem na paluszki i przeniesc na blache wylozona papierem do pieczenia. Piec w 200 st do uzyskania zlotej skorki na wierzchu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń