Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluszki drożdżowe do barszczu

Paluszki drożdżowe do barszczu

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 2001 Ocena: 10112

Dodano: 17.06.2016

Odsłon: 3934

Wykwintne paluszki do barszczyku. Wypróbuj ten przepis.

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Drożdże rozpuścić w ciepły mleku, wsypać mąkę, dodać śmietanę 1 jajo, miękkie masło, przyprawić solą i cukrem, dodać ocet i dokładnie wszystko wymieszać i zostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. a stolnicę posypaną mąką kładziemy ciasto drożdżowe, i wycinamy dowolne paluszki , układamy na blasze i wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem , posypujemy kminkiem pieczemy 1 5 min w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Joanna 20 czerwca 2016 Do barszczu tylko kapuśniaczek lub właśnie takie paluchy :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń