Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Paluszki mięsne w sosie po 2. roku"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 606
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 904
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 606
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 904
Składniki
Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Mięso umyj i zmiel razem z bułką.
Do masy dodaj 1 jajko oraz natkę pietruszki i wszystko wymieszaj.
Uformuj z mięsa paluszki i obtocz je w mące.
Warzywa gotuj w ok. 200 ml wody. Gdy będą miękkie, wyjmij je i zmiksuj na jednolitą papkę (wywar pozostaw).
Do wrzącego wywaru wrzuć paluszki mięsne i gotuj ok. 15 minut. 6. Do zmiksowanych warzyw dodaj 1/4 szklanki wody z mąką i żółtkiem. Zamieszaj i zagotuj. Do sosu włóż paluszki mięsne.
Dopraw danie śmietaną oraz szczyptą soli i pieprzu.Źródło: Mam dziecko