Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paluszki rybne z cytryną"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 54
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24186
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 466
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 284
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 54
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24186
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 466
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 284
Składniki
Filety rozmroź, umyj i osusz. Pokrój zgrabne paluszki. Przygotowane porcje obtocz w mące.
Jajka roztrzep widelcem. Dodaj musztardę, sok z cytryny, przypraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj. Do drugiej miseczki wsyp bułkę tartą.
Paluszki obtaczaj w masie jajecznej, potem w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej. Porcjami kładź paluszki i smaż z obu stron, aż nabiorą złotego koloru. Podaj gorące z ziemniakami oraz sezonową surówką. Pyszne są na gorąco lub na zimno do kanapek z różnymi sosami, np. czosnkowym, tatarskim, z zielonym koperkiem i ogórkiem.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Panek z Dzietrzników</strong>
Porcje: 10, : 40 min, cena: 2,10 zł, kalorie: 248 kcal.Źródło: Bella Relaks