Do góry

Dania główne Przepis na:

Paluszki rybne z rekina

Paluszki rybne z rekina

Autor:

Przepisów i artykułów: 2027 Ocena: 45633

Dodano:

Odsłon: 8945

Zostało nam jeszcze sporo rekina w zamrażarce i trochę mozzarelli ,więc postanowiliśmy spożytkować ,to co mamy akurat pod ręką. Paluszki wyszły bardzo smaczne i soczyste.

Składniki

  • 500 g steku z rekina
  • 60 g mozzarelli parzonej
  • 1 czerstwa kajzerka
  • bułka tarta
  • 1 szalotka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki smalcu
  • sól ,pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso oddzielamy od chrząstek ,usuwamy skórę. Razem z szalotką i bułką przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (średnie oczka). Do masy wbijamy jajko ,wyrabiamy na gładko ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem (gdyby masa była zbyt luźna ,można dosypać odrobinę bułki tartej). Z sera wycinamy pasek 5x2cm (4 szt) ,mięso dzielimy na cztery porcje i owijamy nim każdy pasek sera. Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym smalcu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tanisza 09 lipca 2015 '' zostało nam sporo rekina w zamrażarce "- jesteście poławiaczami rekinów ? :)
Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pesto 08 lipca 2015 Jaka to jest mozzarella parzona, czym różni się od zwykłej? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń