Do góry

Dania główne Przepis na:

Paluszki rybne, ziemniaki, surówka.

Paluszki rybne, ziemniaki, surówka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1373 Ocena: 17252

Dodano:

Odsłon: 553

Usmażone rybne paluszki w panierce, podane z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

Składniki

  • panierowane paluszki rybne 10-14 szt.
  • ziemniaki 5 szt.
  • kiszona kapusta
  • cebula 1 szt. mała
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • olej 4 łyżki
  • tłuszcz do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.

  2. W między czasie robimy surówkę z kiszonej kapusty, cebuli i oleju. Cebulę drobno kroimy, kapustę nożem też troszkę siekamy, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą. Do surówki wlewamy 4 łyżki oleju i dokładnie mieszamy wszystkie składniki.

  3. Na gorącej patelni z olejem smażymy paluszki rybne. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy i tłuczemy.

  4. Nakładamy ziemniaki na talerze, surówkę i usmażone paluszki rybne.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń