Do góry

Desery Przepis na:

Paluszki serowe - na słodko i na słono

Paluszki serowe - na słodko i na słono

Autor:

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 2108

Dodano:

Odsłon: 10630

Szybkie, proste i pyszne. Idealne do chrupania - zarówno na słodko, jak i na słono.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mąki, margaryny i sera białego (nie mielić go) zarobić ciasto. Schłodzić je w lodówce ok. 1/2 godz.

  2. Partie ciasta rozwałkowywać na grubość 3-4 mm na stolnicy posypanej mąką. Tak rozwałkowane posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać - jeśli mają być na słodko, to cukrem waniliowym wymieszanym z cukrem zwykłym (można dodać cynamon), jeśli na słono, to papryką mieloną, kminkiem, solą, oregano lub innymi ulubionymi, suszonymi ziołami. Następnie kroić nożem lub radełkiem na paluszki.

  3. Piec do zrumienienia w temp. 150 stopni, termoobieg.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mole3 19 marca 2011 Nie, nie zagniecie się w gładkie ciasto, tzn. nie będzie ono takie, jakie ciasto pierogowe. Można dać ser uprzednio zmrożony i rozmrożony. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 19 marca 2011 Czy niemielony ser zagniecie się w gładkie ciasto?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń