Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i pyszne. Idealne do chrupania - zarówno na słodko, jak i na słono.
Polecam.
Odsłon: 964
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 127
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 83
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 964
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 127
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 83
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 21
Składniki
Z mąki, margaryny i sera białego (nie mielić go) zarobić ciasto. Schłodzić je w lodówce ok. 1/2 godz.
Partie ciasta rozwałkowywać na grubość 3-4 mm na stolnicy posypanej mąką. Tak rozwałkowane posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać - jeśli mają być na słodko, to cukrem waniliowym wymieszanym z cukrem zwykłym (można dodać cynamon), jeśli na słono, to papryką mieloną, kminkiem, solą, oregano lub innymi ulubionymi, suszonymi ziołami. Następnie kroić nożem lub radełkiem na paluszki.
Piec do zrumienienia w temp. 150 stopni, termoobieg.