Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 147
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 147
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Składniki
Mąkę, smalec, margarynę , sól, zagnieść z wodą , ciasto wychodzi bardzo plastyczne. odstawić do lodówki na 2 godziny
Przygotować farsz masło ( może być margaryna a nawet ser) wymieszać z czosnkiem i czarnuszką i solą.
Cisto rozwałkować n na kwadraty , nałożyć farsz na środku, zwinąć na rodzaj palucha, Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni, do ładnego zarumienienia Posypać startym żółtym serem Pokroić podawać na ciepło lub zimno Smacznego