Do góry

Dania główne Przepis na:

Paluszki z fasoli

Paluszki z fasoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 2262 Ocena: 14042

Dodano:

Odsłon: 865

Zdrowe i smaczne danie na obiadek.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Fasolę namoczyć, ugotować, odcedzić i zmielić. Dodać jajka, śmietanę, obie mąki, przyprawy do smaku. Wyrobić dokładnie ciasto, wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką, uformować wałek. Kroić ukośnie kluseczki i gotować na wrzątku około 7 minut. Podawać polane stopionym masełkiem lub kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń