Do góry

Dania główne Przepis na:

Paluszki z kurczaka

Paluszki z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3816

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Paluszki z kurczaka"

Składniki

  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 3 białka
  • 3 łyżki mąki
  • gotowa przyprawa do kurczaka
  • słodka i ostra mielona papryka
  • olej do smażenia
  • pikantny keczup
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso, umyj, osusz. Usuń kostki i pokrój na cienkie paseczki. Na talerzyk wsyp przyprawę do kurczaka. Każdy pasek mięsa dokładnie w niej obtocz.

  2. Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp mąkę oraz po szczypcie ostrej i słodkiej papryki. Delikatnie wymieszaj .

  3. Każdy pasek mięsa obtocz w przygotowanym cieście. Rozgrzej olej. Smaż paski mięsa na złoty kolor. Podaj polane keczupem z sezonową surówką. Smaczne są z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.

  4. Porcje: 6, : 40 min, cena: 2,65 zł, kalorie 293 kcal.

  5. Przepis przysłała Paulina Murowana z Klonowa

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń