Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paluszki z kurczaka"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 138
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 267
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 109
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 138
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 267
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 109
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Mięso, umyj, osusz. Usuń kostki i pokrój na cienkie paseczki. Na talerzyk wsyp przyprawę do kurczaka. Każdy pasek mięsa dokładnie w niej obtocz.
Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp mąkę oraz po szczypcie ostrej i słodkiej papryki. Delikatnie wymieszaj .
Każdy pasek mięsa obtocz w przygotowanym cieście. Rozgrzej olej. Smaż paski mięsa na złoty kolor. Podaj polane keczupem z sezonową surówką. Smaczne są z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.
Porcje: 6, : 40 min, cena: 2,65 zł, kalorie 293 kcal.
<strong>Przepis przysłała Paulina Murowana z Klonowa</strong>Źródło: Bella Relaks