Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Paluszki z mąki kukurydzianej"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Zagotuj wodę. Dodaj łyżeczkę przyprawy warzywnej (np. vegety). Wsyp kaszę i gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Przelej masę na blachę do piekarnika, tak by tworzyła dość grubą warstwę, i zostaw do ostygnięcia.
Gdy stężeje, potnij na prostokąty, szerokości i długości standardowych paluszków rybnych. Możesz też wyciąć dowolne inne kształty foremkami do ciasteczek.
Paluszki obtaczaj w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Podawaj z sałatką z pomidorów i cebuli, posypane tartym serem.
Czas przygotowania: 30 minut (bez tężenia) Poziom: średniŹródło: TV14