Do góry

Dania główne Przepis na:

Paluszki z marchewką

Paluszki z marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2284 Ocena: 14339

Dodano:

Odsłon: 726

Zdrowe danie dla wegetarian i nie tylko.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać i ugotować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Ziemniaki połączyć z twarogiem i marchewką, wbić jajko, dodać obie mąki , sól do smaku. Na stolnicy posypanej mąką formować wałeczki, kroić paluszki. Wrzucać do gotującej wody, gotować do czasu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjąć łyżką cedzakową. Polać klarowanym masełkiem i posypać cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń