Do góry

Przekąski Przepis na:

Pampuszki - knedle po rosyjsku

Pampuszki - knedle  po rosyjsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2105 Ocena: 47080

Dodano:

Odsłon: 34675

O :) Kuchnia rosyjska. Pampuszki czyli knedle ziemniaczane.

Składniki

  • 3 surowe ziemniaki
  • 4 ziemniaki ugotowane
  • 3 łyżki mąki
  • jajko
  • 1/2 łyżeczki soli
  • ulubione przyprawy
  • olej do głębokiego smażenia
  • Na nadzienie : 25 dag twarogu , sól , łyżka posiekanego szczypiorku
3-4 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Surowe ziemniaki starłem na tarce , połączyłem z ugotowanymi ziemniakami , dodałem pozostałe składniki , wyrobiłem na jednolitą masę . Twaróg wymieszałem ze szczypiorkiem , posoliłem.

    Z ciasta uformowałem niewielkie placuszki. Na każdym ułożyłem porcję nadzienia , zlepiłem dokładnie , utoczyłem kulki.

    Na głębokiej patelni rozgrzałem olej. Wrzuciłem pampuszki na gorący tłuszcz i smażyłem aż do zrumienienia.

    Te chrupiące rosyjskie knedle ziemniaczane najczęściej nadziewane są białym serem , można je faszerować innymi ulubionymi pysznościami , np. duszonymi warzywami , serem pleśniowym z orzechami , fetą lub szpinakiem. Ja wykorzystałem ser , który został z wczorajszej przekąski łososiowej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smyczyk 07 lipca 2014 Moim skromnym zdaniem podane proporcje są niezbyt fortunne. Zdecydowanie więcej mąki, bo masa jest za rzadka i klei się niemiłosiernie. W ogóle należy wylepiać kulki mając zwilżone dłonie. Ale samo danie jak najbardziej zasługuje na uznanie.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 02 kwietnia 2014 Wyobrażam sobie jak muszą obłędnie smakować, takie klimaty uwielbiam :)

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 02 kwietnia 2014 Gregor... tobie przepowiadam długi byt na forach kulinarnych,nawet szczyt...

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 01 kwietnia 2014 nazwa super, może się kojarzyć każdemu inaczej :))))) zjadłabym :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

beeatka88 01 kwietnia 2014 musze takie zrobic ale jestem poczatkujaca w kuchni i chyba mi nie wyjda. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń