Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pancakes,delikatne w smaku,z kokosem i bananem.Świetna propozycja na ciepłe śniadanko:)
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 43
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3300
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 43
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3300
Składniki
Masło stopić w rondelku lub mikrofali i odstawić do wystygnięcia.
Mąkę wymieszać z proszkiem,sodą i cukrem w misce,dodać jajko,maślankę,ekstrakt waniliowy,miód,połączyć łyżką lub mikserem..Na koniec dodać ostudzone masło,wymieszać.
Masło stopić w rondelku lub mikrofali i odstawić do wystygnięcia.
Wrzucić do miski z ciastem wiórki kokosowe oraz drobno pokrojone banany,wymieszać łyżką.
Mąkę wymieszać z proszkiem,sodą i cukrem w misce,dodać jajko,maślankę,ekstrakt waniliowy,miód,połączyć łyżką lub mikserem..Na koniec dodać ostudzone masło,wymieszać.
Rozgrzać patelnię(można smażyć bez tłuszczu lub na niewielkiej ilości oleju) i nakładać po 2 łyżki ciasta na jeden placek.Piec na rumiano z obu stron.Placki najlepiej smakują ciepłe polane miodem.Z tej porcji wychodzi około 14 sztuk placuszków.
Wrzucić do miski z ciastem wiórki kokosowe oraz drobno pokrojone banany,wymieszać łyżką.
Rozgrzać patelnię(można smażyć bez tłuszczu lub na niewielkiej ilości oleju) i nakładać po 2 łyżki ciasta na jeden placek.Piec na rumiano z obu stron.Placki najlepiej smakują ciepłe polane miodem.Z tej porcji wychodzi około 14 sztuk placuszków.