Do góry

Dania główne Przepis na:

pancerota

pancerota

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 15365

pyszne, na cieplo i na zimno

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mleko pozgrzac z cukrem, rozpuscic w nim drozdze odstawic do wyrosniecia.

  2. make wsypac do miski, dodac 2 zoltka, olej, sol wlac zaczyn, wyrobic ciasto, odstawic na 30 min zeby wyroslo.

  3. wyrosniete ciasto rozwalkowac, wykrawac trojkaty lub kwadraty (ja dla meza zrobilam serduszko ;)) smarowac ketchupem wymieszanym z oregano, na to klasc wedline,ser i szczypiorek. dokladnie skleic boki.

  4. w szklance roztrzepac jedno jajko. smarowac trojkaty jajkiem aby po upieczeniu mialy ladny brazowy kolor.

  5. piec do zrumienienia, gorace pozmarowac pedzelkiem moczonym w zimnej wodzie- beda ladnie blyszczec.

  6. nadzienie mozna oczywiscie zmieniac wg upodoban, to tylko jedna z mozliwosci. smacznego :))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

raksaksa1 07 czerwca 2011 Mam pytanie w jakiej temteraturze pieczesz? Na termoobiegu czy piekarnik góra/dół? Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń