Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 50
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 172
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 785
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 50
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 172
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 785
Składniki
mleko pozgrzac z cukrem, rozpuscic w nim drozdze odstawic do wyrosniecia.
make wsypac do miski, dodac 2 zoltka, olej, sol wlac zaczyn, wyrobic ciasto, odstawic na 30 min zeby wyroslo.
wyrosniete ciasto rozwalkowac, wykrawac trojkaty lub kwadraty (ja dla meza zrobilam serduszko ;)) smarowac ketchupem wymieszanym z oregano, na to klasc wedline,ser i szczypiorek. dokladnie skleic boki.
w szklance roztrzepac jedno jajko. smarowac trojkaty jajkiem aby po upieczeniu mialy ladny brazowy kolor.
piec do zrumienienia, gorace pozmarowac pedzelkiem moczonym w zimnej wodzie- beda ladnie blyszczec.
nadzienie mozna oczywiscie zmieniac wg upodoban, to tylko jedna z mozliwosci. smacznego :))