Do góry

Dania główne Przepis na:

panga w porach i pomidorach

panga w porach i pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 1924

Propozycja na trochę innaczej podaną rybę.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę posolić, posypać przyprawą do ryb - na patelnię wlać odrobinę oleju - podsmażyć rybę - usmażoną rybę wyłożyć na talerz.

  2. Pora pokroić w talark i usmażyć na patelni na której smażona była ryba - poddusić - dodać pokrojone w ćwiartki pomidory, doprawić - przykryć i dusić do miękkości.

  3. Gdy pomidory i pory zmiękną włożyć podsmażoną rybę - na którą dać odrobinę śmietany posypać pieprzem- przykryć i dusić.

  4. Przed podaniem posypać sporą ilością koperku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 26 sierpnia 2011 Ryby są bardzo smaczne i przede wszystkim bardzo zdrowe- szczególnie dzięki kwasom omega-3. Poczytaj trochę o tym, co kładziesz na talerzu, a już nigdy nie nazwiesz pangi rybą.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń